URL: http://rehabilitationj.uswr.ac.ir/article-1-1502-fa.html
هدف: صافی کف پای انعطاف پذیر از شایع ترین بیماری های اندام تحتانی در بزرگسالان شمرده می شود که به دلیل قرارگرفتن ساختارهای پا در راستای نامناسب باعث درد و عوارض در مفاصل بالاتر و بافت نرم می شود . هدف از انجام این مطالعه بررسی تغییرات راستای پا در افراد دارای صافی کف پای انعطاف پذیرتحت عنوان پاسخ استاتیک پا به یک نوع کفی پیش ساخته می باشد.
روش بررسی: مطالعه از نوع شبه تجربی بوده و جامعه در دسترس شامل ۳۲ دختر مبتلا به صافی انعطاف پذیر با محدوده ی سنی ۱۸تا۲۸ سال بودندکه برای اندازه گیری تغییرات از دستگاه لیزراستفاده شده است .زاویه خلف پا با بررسی زاویه والگوس پاشنه و زاویه قدام پا با بررسی زاویه ساق و بخش جلوی پا،در حالت پای برهنه و با کفی دیواره بلند داخلی مورد ارزیابی قرار گرفته اند .
یافتهها: نتایج نشان داد که استفاده از کفی سبب کاهش معنادار زاویه خط قدامی وخط خلفی می شود (۰/۰۰۳=P). بطور میانگین باکفی دیواره بلند داخلی ۵/۳درجه کاهش در زاویه قدامی پاو ۴درجه کاهش در زاویه پاشنه مشاهده شد (۰/۰۰۱=P).
نتیجهگیری: این مطالعه نشان داد که کفی دیواره بلند داخلی می تواند راستای پا را به وضعیت نرمال نزدیک نماید . بدین معنا که انحراف بوجود آمده در راستای خلف و بخش جلوی پا را تصحیح کند . ضمنا خط NAS علاوه بر نشان دادن تغییرات راستای جلوی پا، حاکی از تاثیرارتز براین بخش بوده است .
بازنشر اطلاعات | |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |