دوره 6، شماره 3 - ( پاييز 1384 )                   دوره، شماره، فصل و سال، شماره مسلسل | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Rezaei A A, Mazaheri S, Bashirian S, Rezaei N. The Comparative Study of Efficiency of Intravenous Heparin and Oral Aspirin on 48 Hours Beginning Primary Medication in Ischemic Stroke Patients. jrehab 2005; 6 (3) :14-19
URL: http://rehabilitationj.uswr.ac.ir/article-1-77-fa.html
رضایی علی‌اکبر، مظاهری شهیر، بشیریان سعید، رضایی نیما. مقایسه تأثیر هپارین وریدی با آسپرین خوراکی در 48 ساعت اول درمان در بیماران سکته ایسکمیک مغزی. مجله توانبخشی. 1384; 6 (3) :14-19

URL: http://rehabilitationj.uswr.ac.ir/article-1-77-fa.html


1- دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی، همدان، ایران. ، E-mail: aliakbarrezaei51@yahoo.com
چکیده:   (13816 مشاهده)

هدف: حوادث عروقی سیستم عصبی پس از سرطان و بیماریهای قلبی، سومین علت مرگ و میر در دنیا محسوب می‌گردد. یکی از راههای رایج درمان تجویز داروهای ترومبولیتیک است. اما این روش در حال حاضر در کشور ما قابل اجرا و در دسترس نیست. لذا تحقیقات بیشتر بر استفاده از داروهای ضد پلاکتی و ضد انعقادی معطوف شده است. بهمین منظور این مطالعه با هدف مقایسه اثرات آسپرین و هپارین در حوادث عروقی ایسکمیک ترومبوتیک مغزی در 48 ساعت اول وقوع استروک طراحی گردید.

روش بررسی: در این مطالعه کارآزمایی بالینی بیمارانیکه در بخش اعصاب بیمارستان سینا همدان بستری بودند و شرایط ورود به مطالعه را داشتند به صورت تصادفی در یکی از دو گروه درمان با هپارین و درمان با آسپرین قرار گرفتند .در گروه هپارین 32 نفر و در گروه آسپرین 30 بیمار مورد بررسی قرار گرفتند. علائم بالینی بیماران در فرم مخصوص ثبت و درمان داروئی شروع شد. در گروه هپارین، ابتدا 100 واحد هپارین به ازاء هر کیلو گرم وزن بدن به صورت وریدی تزریق و سپس 1000 واحد در ساعت به صورت وریدی و به مدت 48 ساعت تجویز شد. در گروه آسپرین 325‌ میلی گرم آسپرین به صورت خوراکی یک بار در روز و به مدت دو روز تجویز شد. 48 ساعت پس از شروع درمان علائم بالینی بیماران مورد ارزیابی مجدد پزشک متخصص قرار گرفت و علائم در فرم مربوطه ثبت شد. اطلاعات جمع آوری شده با استفاده از نرم افزار spss و آزمون آماری مجذور کای آنالیز شد.

یافته‌ها: در گروه هپارین علائم حسی %8/43 از بیماران بهبود نسبی داشته است و در گروه دریافت کننده آسپرین %3/33 افراد دارای بهبودی نسبی بوده اند (0/001=P). مقایسه میزان بهبودی ضعف عضلانی در دو گروه نشان می‌دهد که در گروه هپارین %3/56 از بیماران بهبود نسبی داشته اند ولیکن در گروه دریافت کننده آسپرین در %3/33 از بیماران علائم نشان‌دهنده بهبود نسبی بوده است (0/04=P). آزمون آماری تفاوت معنی داری را در بین دو گروه از نظر بهبود وضعیت تکلم نشان می‌دهد (0/01=P) اما وضعیت عملکرد اسفنگتر و وضعیت بینایی در دو گروه از نظر آماری با هم تفاوتی نداشته است.

نتیجه‌گیری: نتایج پژوهش نشان می‌دهد که در هردو گروه علائم بالینی بیماران بهبود یافته است. اما درمقایسه دو گروه، در بیمارانیکه هپارین دریافت کرده‌اند میزان بهبود علائم بیشتر از گروه دریافت کننده آسپرین بوده است.

واژه‌های کلیدی: آسپرین، سکته مغزی، هپارین
متن کامل [PDF 330 kb]   (2014 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشی | موضوع مقاله: عمومى
دریافت: 1386/6/12 | پذیرش: 1394/7/18 | انتشار: 1394/7/18

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به فصلنامه آرشیو توانبخشی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Archives of Rehabilitation

Designed & Developed by : Yektaweb