دوره 25، شماره 2 - ( تابستان 1403 )                   دوره، شماره، فصل و سال، شماره مسلسل | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


1- گروه ارتوپدی، مرکز تحقیقات ارتوپدی، دانشکده پزشکی، بیمارستان پورسینا، دانشگاه علوم‌پزشکی گیلان، رشت، ایران.
2- گروه ارتوپدی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم‌پزشکی گیلان، رشت، ایران.
3- گروه آمار زیستی و اپیدمیولوژی، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم‌پزشکی گیلان، رشت، ایران.
4- گروه ارتوپدی، مرکز تحقیقات ارتوپدی، دانشکده پزشکی، بیمارستان پورسینا، دانشگاه علوم‌پزشکی گیلان، رشت، ایران. ، kam_asadi@yahoo.com
چکیده:   (3079 مشاهده)
هدف پروتکل‌های توان‌بخشی بعد از عمل شامل دوره بی‌حرکتی و دوره بدون تحمل وزن در مرحله حاد پس از جراحی رباط صلیبی قدامی، به هر جراح یا مؤسسه بستگی دارد و به‌وضوح استاندارد‌شده نیست. در‌نتیجه تحمل وزن پس از بازسازی رباط صلیبی قدامی یکی از مسائل مهم است. این مطالعه با هدف تعیین نتایج تحمل وزن بلافاصله پس از جراحی در مقایسه با تحمل وزن جزئی با بریس بعد از بازسازی رباط صلیبی قدامی انجام شد.
روش بررسی در این کارآزمایی بالینی تصادفی، بر‌اساس حجم نمونه محاسبه‌شده به‌صورت تصادفی بلوکه، 84 بیمار به 2 گروه تقسیم شدند: بیمارانی که پس از جراحی مجاز به داشتن تحمل وزن کامل بودند (گروه 1) و گروه 2 شامل بیمارانی که پس از جراحی مجاز به تحمل وزن جزئی با بریس به مدت 1 ماه و سپس تحمل وزن کامل بودند. اطلاعات جمعیت‌شناختی ثبت شد. تست لاچمن، درد قدامی زانو و درد زانو قبل از عمل و 1 ماه بعد از جراحی ثبت شد. عملکرد زانو با استفاده از پرسش‌نامه‌های بین‌المللی کمیته مستندات زانو، پیامدهای استئوآرتریت و صدمات زانو و نمره لیشولم قبل از جراحی و 1، 3 و 6 ماه پس از جراحی ارزیابی شد. تجزیه‌و‌تحلیل داده‌ها با استفاده از نرم‌افزار SPSS نسخه 20 و آزمون‌های تست دقیق فیشر، کای‌اسکوئر، فریدمن و تحلیل واریانس با اندازه‌گیری‌های مکرر انجام شد.
یافته‌ها اکثر بیماران مردان زیر 30 سال بودند. تفاوت آماری معنی‌داری در اطلاعات جمعیت‌شناختی بیماران در 2 گروه وجود نداشت. درد هنگام زانو زدن، درد قدامی زانو و تست لاچمن بعد از 1 ماه جراحی بین 2 گروه تفاوتی نداشت. تفاوتی در نمرات پرسش‌نامه بین‌المللی کمیته مستندات زانو، پرسش‌نامه پیامدهای استئوآرتریت و صدمات زانو و نمره لیشولم در پیگیری1، 3 و 6 ماهه در 2 گروه مشاهده نشد. تمام شاخص‌های مورد‌بررسی در هر گروه در طول زمان بهبود یافته بودند.
نتیجه‌گیری به نظر می‌رسد نتایج تحمل وزن بلافاصله پس از جراحی در مقایسه با تحمل وزن جزئی در 1، 3 و 6 ماه پس از بازسازی رباط صلیبی قدامی با یکدیگر تفاوتی ندارند. بنابراین بیماران در صورت تحمل می‌توانند وزن‌گذاری کامل را داشته باشند.
 
متن کامل [PDF 2078 kb]   (123 دریافت) |   |   متن کامل (HTML)  (27 مشاهده)  
نوع مطالعه: پژوهشی | موضوع مقاله: مدیریت توانبخشی
دریافت: 1402/6/18 | پذیرش: 1403/2/19 | انتشار: 1403/4/11

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.