Vahidi H, AkbarFahimi N, Rahmani A, Rassafiani M. The Effects of Islamic Culture on the Occupational Performance of Clients Receiving Occupational Therapy in Islamic Countries: A Review Study With Content Analysis Approach. jrehab 2023; 24 (3) :308-327
URL:
http://rehabilitationj.uswr.ac.ir/article-1-3232-fa.html
1- گروه کاردرمانی، دانشکده علوم توانبخشی، دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی، تهران، ایران.
2- گروه کاردرمانی، دانشکده علوم توانبخشی، دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی، تهران، ایران. ، fahimi1970@yahoo.com
3- گروه پرستاری ، دانشکده پرستاری و مامایی، دانشگاه علوم پزشکی تبریز، تبریز، ایران.
4- دانشکده بهداشت، ورزش و علوم ورزشی ، دانشگاه چارلز استورت، آلبری، استرالیا.
چکیده: (4841 مشاهده)
هدف ازجمله عواملی که بر فعالیتهای کاردرمانان در کمک به مراجعان برای انتخاب فعالیتهای هدفمند و تعریف عملکرد کاری بهینه تأثیر دارد بافتار فرهنگی جامعه است. این ساختار فرهنگی در کشورهای اسلامی تا حدود زیادی متأثر از اعتقادات مذهبی حاکم بر جامعه است. کمتر تأثیر فرهنگ اسلامی بر عملکرد کاری مراجعان مورد مطالعه قرار گرفته است. این مطالعه به مرور مقالات مربوط به ارتباط بافتار فرهنگ اسلامی و عملکرد کاری مراجعان در کشورهای اسلامی با استفاده از روش تحلیل محتوای آشکار پرداخته است. بنابراین هدف از این مطالعه تبیین تأثیرات فرهنگ اسلامی بر عملکرد کاری مراجعان کاردرمانی در کشورهای اسلامی است.
روش بررسی 46 مطالعه با استفاده از کلیدواژههای occupational therapy، Muslims و Islamic culture تا قبل از سال 2022 انتخاب اولیه شدند و مقالاتی که بیارتباط با کاردرمانی بودند و درمورد اسلام و فرهنگ اسلامی نبودند، حذف شدند. درنهایت 20 مطالعه انتخاب و تجزیهوتحلیل کیفی شدند.
یافتهها تجزیهوتحلیل مطالعات استخراجی به پیدایش مضمونها و طبقات مختلفی منجر شده است که مضمون نکات مثبت دارای طبقات اهمیت ساختار متحد خانواده ها، اهمیت مذهب در کمک به مراجعان، اهمیت نماز بهعنوان یک فعالیت هدفمند و مضمون چالشها دارای طبقات درمانهای سنتی بدون شواهد بالینی، اهمیت رعایت اصل محرم بودن در ارتباطات بینفردی، اعتقادات خاص در علیت بیماری، محدودیت در ادا کردن نماز، چالشهای فرهنگی و محلی، تردید در پذیرش فلسفه کاردرمانی هستند.
نتیجهگیری اسلام با توجه ویژه به ساختار و حفظ ارتباطات خانواده و ایجاد اعتقادات و باورهای مثبت در بین جامعه توانسته تا حد زیادی باعث تسهیل روند کاردرمانی و عملکرد کاری مراجعان شود، ولی در بافتار فرهنگ اسلامی موانع زیادی نیز به چشم میخورند که این چالشها متأسفانه باعث ایجاد محدودیت در ارتباطات بینفردی و پذیرش فلسفه کاردرمانی میشوند. کاردرمانگران میتوانند از نکات مثبت جهت بهبود عملکرد مراجعان استفاده کنند. جهت برطرف کردن چالشها نیاز است تحقیقات زیادی جهت ارائه راهکارهای لازم انجام شود.
نوع مطالعه:
مروری |
موضوع مقاله:
کاردرمانی دریافت: 1401/9/26 | پذیرش: 1402/3/8 | انتشار: 1402/7/9
* نشانی نویسنده مسئول: تهران، دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی، گروه کاردرمانی |