دوره 12، شماره 1 - ( بهار 1390 )                   دوره، شماره، فصل و سال، شماره مسلسل | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Moradi A, Bahrami-Ehsan H. Comparing Personality Traits , Coping Strategies, and Attributional Styles of Opioid-Dependent Patients and Healthy People. jrehab 2011; 12 (1) :8-18
URL: http://rehabilitationj.uswr.ac.ir/article-1-878-fa.html
مرادی افسانه، بهرامی احسان هادی. مقایسه ویژگیهای شخصیتی، راهبردهای مقابله‌ای و سبکهای اسنادی بین بیماران وابسته به مواد افیونی و افراد سالم. مجله توانبخشی. 1390; 12 (1) :8-18

URL: http://rehabilitationj.uswr.ac.ir/article-1-878-fa.html


1- دانشکده روانشناسی و علوم تربیتی دانشگاه تهران، تهران، ایران. ، moradi.afsane@yahoo.com
2- دانشکده روانشناسی و علوم تربیتی دانشگاه تهران
چکیده:   (19928 مشاهده)

هدف: پژوهش حاضر با هدف مقایسه ویژگیهای شخصیتی، راهبردهای مقابله‌ای و سبکهای اسنادی بین بیماران وابسته به مواد افیونی و افراد سالم انجام گرفت.

روش‌بررسی: در این پژوهش مقطعی و مقایسه‌ای ویژگیهای شخصیتی، راهبردهای مقابله‌ای و سبکهای اسنادی 78 بیمار وابسته به مواد افیونی و 80 فرد سالم که با نمونه‌گیری در دسترس انتخاب شده بودند، با استفاده از سه مقیاس ویژگیهای شخصیتی تجدیدنظرشده آیزنک-فرم کوتاه(EPI)، مقیاس سبکهای مقابله(CRI) و پرسشنامه سبکهای اسنادی(ASQ) مورد بررسی و مقایسه قرار گرفت. جهت تحلیل داده‌ها از آزمونهای آماری تی‌مستقل و رگرسیون لُجستیک استفاده شد.

یافته‌ها: بین دو گروه سالم و بیمار در تمامی زیر مقیاس های راهبردهای مقابله‌ای و ویژگی شخصیتی(به‌جز دروغگویی) و سبکهای اسنادی برای رویداهای منفی تفاوت معنادار وجود داشت (p<0/001). و نتایج رگرسیون لجستیک نشان داد که همه متغیرهای فوق قادرند به‌نحو معناداری تفکیک افراد به گروههای بیمار و سالم را پیش بینی کنند (p<0/001).

نتیجه‌گیری: بیماران وابسته به مواد افیونی در هنگام بروز مشکل از راهبردهای حل مسئله، جلب حمایت اجتماعی و ارزیابی شناختی کمتر و از راهبردهای مقابله‌ایِ مهار جسمانی و مهار هیجانی بیشتر از افراد سالم استفاده می‌کنند. همچنین بیماران وابسته به مواد به ‌لحاظ روان‌نژندی‌گرایی، روان‌پریشی‌گرایی و درونگرایی بالاتر بوده و نسبت به رویدادهای منفی سبکهای اسنادی بدبینانه‌تری داشتند. از سوی دیگر آشکار شد که برخی از ابعاد ویژگیهای شخصیتی، راهبردهای مقابله‌ای و سبکهای اسنادی به نحو قابل‌توجهی قادرند افراد سالم را از بیماران وابسته به مواد افیونی متمایز سازند.

متن کامل [PDF 720 kb]   (2758 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشی | موضوع مقاله: اعتیاد
دریافت: 1390/5/19 | پذیرش: 1392/10/3 | انتشار: 1392/10/3

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به فصلنامه آرشیو توانبخشی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Archives of Rehabilitation

Designed & Developed by : Yektaweb