دوره 7، شماره 2 - ( تابستان 1385 )                   دوره، شماره، فصل و سال، شماره مسلسل | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


1- گروه فیزیوتراپی، دانشکده توانبخشی، دانشگاه علوم پزشکی و خدماتبهداشتی درمانی شهید بهشتی، تهران، ایران. ، E-mail: arezasoltani@yahoo.com
چکیده:   (16062 مشاهده)

هدف: با کمک وسیله اندازه‌گیری قدرت عضله می‌توان نیروی یک گروه عضلانی را اندازه‌گیری کرد. از طرف دیگر برای تعیین اثرات برنامه‌های درمانی و یا آموزشی به روشهایی با قابلیت تکرارپذیری صحیح و قابل استناد نیاز می‌باشد. هدف ازاین مطالعه تعیین میزان تکرارپذیری مقادیر اندازه‌گیری شده قدرت ایزومتریک عضلات گردن بوسیله دستگاه ایزومتر2 بود.

روش بررسی: در یک مطالعه تحلیلی 37 فرد سالم غیر ورزشکار (18 مرد و 19 زن بین سنین 25-18سال) با انتخاب تصادفی در این مطالعه شرکت کردند. از یک Load Cell جدید که بر روی دستگاه قدیم نصب شده بود استفاده شد. قدرت ایزومتریکی عضلات فلکسور و اکستنسور گردن در زمانها و روزهای متفاوت و بکمک دو تست کننده با استفاده از وسیله جدید (دستگاه ایزومتر2) اندازه‌گیری شد. 

یافته‌ها: نتایج تکرارپذیری در تست‌های Inter-rater ،test-retest inter-trial  نشان‌دهنده (N1/50/001) قدرت عضلات فلکسور و اکستنسور گردن در زنان به ترتیب 1/46% و 8/30% نسبت به مردان بود.

نتیجه‌گیری: در این مطالعه ما از دستگاه جدیدتری (ایزومتر 2) نسبت به دستگاه قدیمی (ایزومتر) استفاده کردیم.. انداره گیریهای قدرت ایزومتریک عضلات گردن که بوسیله دستگاه ایزومتر2 بدست آمد بصورت یک روش مفید برای اندازه‌گیری قدرت عضلات فلکسور و اکستنسورگردن ظاهر گردید.

 

متن کامل [PDF 362 kb]   (2527 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشی | موضوع مقاله: عمومى
دریافت: 1386/5/15 | پذیرش: 1394/7/19 | انتشار: 1394/7/19

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.