دوره 10، شماره 1 - ( بهار 1388 )                   دوره، شماره، فصل و سال، شماره مسلسل | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


1- دانشگاه علوم بهزستی و توانبخشی، تهران، ایران.
چکیده:   (22043 مشاهده)

این مقاله مروری، ارائه شواهد علمی در خصوص آنکه چگونه تمرینات مقاومتی و هوازی کلید اصلی سلامتی، آمادگی جسمانی و طول عمر است و دلایلی که چرا هر دو نوع تمرین موجود در برنامه فعالیت جسمانی جهت افزایش ظرفیت تمرینی بیماران قلبی- عروقی مناسب است، می‌باشد. هم اکنون بیماری‌‌های قلبی– عروقی از دلایل اصلی مرگ و میر و بیماریزایی در سراسر دنیا هستند. هر چند که عوامل ژنتیکی و سن از عوامل تعیین‌کننده مهم و خطر ساز این بیماریها هستند، لیکن سایر عوامل شامل فشار خون، افزایش کلسترول خون، مقاومت در برابر انسولین، دیابت و مشکلات موجود در شیوه زندگی نظیر سیگار کشیدن و رژیم غذایی نیز جزء عوامل خطر ساز مرتبط با بیماری محسوب می‌شوند. پژوهش‌‌ها نشان می‌دهند که نوتوانی قلب در کاهش خطر مرگ پس از سکته قلبی مهم بوده و تجویز انواع تمرینات موجب بهبود حداکثر اکسیژن مصرفی می‌گردد و احتمالاً کیفیت زندگی بیماران قلبی- عروقی را بهبود می‌بخشد.

یافته‌‌ها بیانگر آن است که بیماران عروق کرونر دچار کاهش حداکثر توان هوازی، قدرت عضلانی، کیفیت زندگی و فعالیت بدنی هستند که منجر به افزایش خطر شیوع عوامل خطر ساز این بیماری می‌شود که با افزایش سن افزایش می‌یابند. تمرینات بدنی موجب افزایش حداکثر اکسیژن مصرفی و قدرت عضلانی شده و ممکن است موجب بهبود کیفیت زندگی شوند. امروزه تمرینات بدنی جزء مهم درمان بیماری عروق کرونری محسوب می‌شود که موجب افزایش ظرفیت عملکردی، کیفیت زندگی و پیش آگهی بیماری می‌گردد و به‌طور روز افزون در برنامه‌های درمانی این بیماران مورد استفاده قرار می‌گیرد.

متن کامل [PDF 188 kb]   (4449 دریافت)    
نوع مطالعه: كاربردی | موضوع مقاله: عمومى
دریافت: 1388/4/20 | پذیرش: 1394/7/21 | انتشار: 1394/7/21

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.