دوره 17، شماره 3 - ( پاییز 1395 )                   دوره، شماره، فصل و سال، شماره مسلسل | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Aminian G R, Bahramian F, Bagherzadeh M, Fardipour S, Safaeipour Z, Abedian Avval A. Research Paper: Effect of Custom-Made Insole Fabricated With Medial Heel Skive Technique on Plantar Pressure in Individuals With Patellofemoral Pain Syndrome. jrehab 2016; 17 (3) :252-259
URL: http://rehabilitationj.uswr.ac.ir/article-1-2082-fa.html
امینیان غلام‌رضا، بهرامیان فاطمه، باقرزاده معصومه، فردی‌پور شیما، صفایی‌پور زهرا، عابدیان‌اول آمنه. بررسی تأثیر کفی سفارشی ساخته‌شده به‌شیوه جدید بر توزیع فشار کف پا در افراد مبتلا به سندرم درد پتلوفمورال. مجله توانبخشی. 1395; 17 (3) :252-259

URL: http://rehabilitationj.uswr.ac.ir/article-1-2082-fa.html


1- گروه ارتوپدی فنی، دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی تهران، تهران، ایران.
2- گروه ارتوپدی فنی، دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی تهران، تهران، ایران. ، fbahramian69@gmail.com
3- گروه ارتوپدی فنی، دانشکده علوم توانبخشی، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران.
چکیده:   (7940 مشاهده)

هدف در بین آسیب‌های مربوط به بزرگ‌سالان و جوانان، مشکلات زانو از رایج‌ترین آن‌ها و سندرم درد پتلوفمورال ازجمله شکایات متداول مبتلایان به‌شمار می‌رود و ازآنجایی‌که در افراد ورزشکار شیوع بالایی دارد، به آن درد دونده‌ها نیز می‌گویند. سندرم درد پتلوفمورال یکی از اختلالات مربوط به زانوست که سبب ایجاد درد در جلوی زانو و اختلالات عملکردی در افراد مبتلا می‌شود. علایم این عارضه اغلب در ناحیه کشکک است. کریپتاسیون هم از علایم شایع در این بیماران است. این علایم با بالاوپایین‌رفتن از پله، زانوزدن، نشستن طولانی‌مدت و ایستادن از حالت نشسته شدت می‌یابد. علت ایجاد این سندرم متفاوت است و ازجمله آن‌ها می‌توان به این موارد اشاره کرد: پتلاآلتا، اختلالات فمور، نبودن تعادل عضلانی، افزایش زاویو کیو و پرونیشن بیش‌ازحد. سندرم درد پتلافمورال در زنان درمقایسه‌با مردان شایع‌تر است. این سندرم با پرونیشن ساب‌تالار همراه است که به‌سبب آن نحوه توزیع فشار کف پا تغییر می‌کند. سندرم درد پتلافمورال احتمال خطر ابتلا به استئوارتریت را افزایش می دهد؛ بنابراین درمان مناسب این بیماری اهمیت فراوانی دارد. روش‌های درمانی زیادی در این زمینه ذکر شده است که می‌توان آن‌ها را به دو گروه جراحی و غیرجراحی تقسیم کرد. فیزیوتراپی و کفی‌ها و ارتزهای زانو که به‌طور گسترده برای درمان افراد مبتلا به سندرم درد پتلوفمورال به‌کار می رود، در گروه درمان‌های غیرجراحی قرار می‌گیرد. از کفی‌ها به‌طورگسترده در شرایط وجود پرونیشن بیش ازحد مانند سندرم پتلافمورال استفاده می‌شود. کفی‌ها می‌تواند از طریق کاهش پرونیشن درد را بهبود بخشد. یکی از این کفی‌ها، کفی با تکنیک برداشت از بخش داخلی پاشنه (قالب گچی) است. این تکنیک روش جدید اصلاح کفی است که پرونیشن را کنترل می‌کند. این تکنیک برداشتن مقدار کوچکی از قسمت داخلی سطح پلنتار پاشنه را شامل می‌شود. کفی‌ها می‌تواند علایم ذکرشده را در این افراد بهبود بخشند. هدف این مطالعه ارزیابی تأثیر کفی ساخته‌شده با تکنیک برداشت از بخش داخلی پاشنه (قالب گچی) بر توزیع فشار کف پا در افراد مبتلا به سندرم درد پتلوفمورال است.
روش بررسی این مطالعه از نوع مطالعه کنترل‌شده به‌صورت قبل و بعد بود که در آن 14 زن مبتلا به سندرم درد پتلوفمورال شرکت کردند. توزیع فشار کف پا و سطح تماس در این افراد با استفاده و بدون‌استفاده از کفی با تکنیک برداشت از بخش داخلی پاشنه (قالب گچی) در 8 ناحیه در زیر پا با استفاده از سیستم پدار اندازه‌گیری شد. برای مقایسه دو حالت نام‌برده آزمون آماری مقایسه زوج‌ها به‌کار رفت.
یافته‌ها نتایج حاصل از این مطالعه نشان داد کفی ساخته‌شده با تکنیک برداشت از بخش داخلی پاشنه (قالب گچی) فشار کف پا در داخل ناحیه عقب پا را کاهش می‌دهد (001/0P=).  همچنین میانگین فشار کف پا (003/0 P=) و سطح تماس (002/0 P=) در ناحیه داخلی قسمت میانی پا در حالت استفاده از کفی درمقایسه‌با بدون‌کفی به‌طورمعناداری افزایش یافت. در نواحی دیگر تفاوت معناداری دیده نشد.
نتیجه‌گیری کفی مدنظر در نحوه توزیع فشار تغییر ایجاد و میزان پرونیشن پا را حفظ کرده است. کفی مدنظر فقط نحوه توزیع فشار را از ناحیه‌ای به ناحیه دیگر منتقل کرده و نتوانسته است در تمام نواحی ارزیابی‌شده فشار را به‌طوریکنواخت و متناسب منتقل کند؛ بنابراین نمی‌توان گفت که توزیع فشار کف پا را در افراد مبتلا به سندرم درد پتلو فمورال بهبود بخشیده است یا خیر. 

متن کامل [PDF 4066 kb]   (2856 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشی | موضوع مقاله: کاردرمانی
دریافت: 1394/9/10 | پذیرش: 1395/2/1 | انتشار: 1395/7/10

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به فصلنامه آرشیو توانبخشی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Archives of Rehabilitation

Designed & Developed by : Yektaweb