دوره 16، شماره 4 - ( زمستان 1394 )                   دوره، شماره، فصل و سال، شماره مسلسل | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


1- پژوهشکده کودکان استثنایی
2- گروه کاردرمانی، دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی، تهران، ایران. ، MINA_OT5520@YAHOO.COM
3- گروه کاردرمانی، دانشکده پرستاری و مامایی، دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی زنجان، زنجان، ایران.
چکیده:   (9875 مشاهده)

هدف: ناهنجاریهای عضلانی-اسکلتی از گستردهترین مشکلات دوران کودکی محسوب میشود. هدف از پژوهش حاضر بررسی شیوع ناهنجاریهای اندام فوقانی در دانشآموزان با نیازهای ویژه است.

روش بررسی: روش بررسی مقاله حاضر، روش مقطعی-توصیفی با نمونهگیری طبقهای نسبتی است. نمونهها برحسب ده درصد از دانشآموزان سال تحصیلی 92-1391 از میان سه اختلال آسیب بینایی، آسیب شنوایی و کمتوانی ذهنی انتخاب شدند که در شهر تهران 1194 نفر، در شهرستانهای استان تهران 1526 نفر و در استان البرز 559 نفر بودند. درمجموع، 3279 نفر شرکتکننده در مطالعه حضور داشتند. برای جمعآوری دادهها از پرسشنامه دموگرافیک و شاقول استفاده شد و نتایج با استفاده از آمار توصیفی گزارش گردید.

یافته ها: نتایج پژوهش نشان داد که «افتادگی شانه» در دخترانِ با آسیب بینایی در استان البرز با % 100 بیشترین میزان و در پسرانِ با آسیب بینایی شهر تهران کمترین میزان شیوع را با % ۳۴٫۹  داشت. در «ناهنجاریهای سر»، در انحراف سر به طرفین با%۷۶٫۶ دخترانِ با آسیب بینایی شهر تهران % ۷۶٫۶ و در «ناهنجاری سربهجلو» پسرانِ با آسیب بینایی شهرستانهای تهران با % ۳۸٫۳، بالاترین درصد شیوع را در مقایسه با دیگران داشتند

نتیجه گیری: ناهنجاریهای اندام فوقانی در دانشآموزانِ با نیازهای ویژه اعم از کمتوان ذهنی، آسیب بینایی و شنوایی بالا بوده است و تشخیص و درمان به موقع این ناهنجاریها ضروری است.

متن کامل [PDF 2174 kb]   (2419 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشی | موضوع مقاله: کاردرمانی
دریافت: 1393/9/17 | پذیرش: 1394/5/18 | انتشار: 1394/10/1

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.