دوره 8، شماره 2 - ( تابستان 1386 )                   دوره، شماره، فصل و سال، شماره مسلسل | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


1- گروه فیزیوتراپی، دانشکده توانبخشی، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران.
2- ، hadianrs@sina.tums.ac.ir
چکیده:   (23187 مشاهده)

هدف: ارزیابی تعادل در بیماران نورولوژیک مقدم بر برنامه‌ریزی درمانی می‌باشد. با مرور بر اطلاعات تست‌های تعادلی مشاهده می‌شود که اکثر آنها برای بیماران بزرگسال هنجاریابی شده‌اند و کمتر قابل استفاده در جمعیت کودکان می‌باشند. بنابراین دسترسی به مقیاسی پایا به منظور ارزیابی تعادل عملکردی در کودکان فلج مغزی ضروری می‌باشد. هدف این تحقیق بررسی پایایی اینترریتر و اینترا ریتر مقیاس تعادلی برگ در ارزیابی تعادل کودکان فلج مغزی اسپاستیک می‌باشد.

روش بررسی: در این مطالعه توصیفی که از نوع اعتبارسنجی می‌باشد، 20 کودک مبتلا به فلج مغزی اسپاستیک با دامنه سنی 6 تا 12 سال و با میانگین سنی و انحراف معیار (X=7/35, SD=1/84)، با انتخاب غیر تصادفی در مطالعه شرکت نمودند. پس‌از کسب رضایت از والدین و آشنایی کودک با آزمون، ارزیابی اینترریتر در یک جلسه توسط آزمونگران بصورت تصادفی انجام و ارزیابی اینترا ریتر، یک هفته بعد انجام شد. از آزمون ضریب همبستگی درون طبقه‌ای (ICC) جهت همبستگی بین نمرات دو آزمونگر استفاده شد.

یافته‌ها: با توجه به ضرایب همبستگی بدست آمده، توافق دو آزمونگر (P<0/001, ICC=0/985) و توافق در یک آزمونگر (P<0/001, ICC=0/094) عالی بود.

 نتیجه گیری: مقیاس تعادلی برگ دارای پایایی اینترریتر و اینترا ریتر بالا (High) برای اندازه گیری تعادل در کودکان مبتلا به فلج مغزی اسپاستیک می‌باشد. بنابراین به عنوان یک معیار کلینیکی پایا برای ارزیابی تعادل این کودکان پیشنهاد می‌شود.

متن کامل [PDF 230 kb]   (4344 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشی | موضوع مقاله: عمومى
دریافت: 1386/11/2 | پذیرش: 1394/7/22 | انتشار: 1394/7/22

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.