دوره 15، شماره 3 - ( پاييز 1393 )                   دوره، شماره، فصل و سال، شماره مسلسل | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Sheikh M, Homayoun-nia M, Ahmadi O, Nazari S, Homayouni A R. The Effects of Selected Physical Activities on Perceptual Motor Ability in Pre-school Children with Neuropsychological Learning Disabilities. jrehab 2014; 15 (3) :36-43
URL: http://rehabilitationj.uswr.ac.ir/article-1-1317-fa.html
شیخ محمود، همایون‌نیا مرتضی، احمدی ام‌البنین، نظری سعید، همایونی علی‌رضا. تأثیر فعالیت های بدنی منتخب بر مهارتهای ادراکی-حرکتی کودکان با ناتوانی های یادگیری عصبی- روان شناختی تحولی پیش از دبستان. مجله توانبخشی. 1393; 15 (3) :36-43

URL: http://rehabilitationj.uswr.ac.ir/article-1-1317-fa.html


1- دانشگاه تهران
2- دانشکده علوم پزشکی دانشگاه تهران، تهران، ایران. ، morteza_h2007@yahoo.com
3- دانشگاه خوارزمی
4- دانشگاه فردوسی مشهد
5- دانشگاه ازاد اسلامی.واحد بندر گز
چکیده:   (8281 مشاهده)

هدف: یکی از شایع ترین اختلالات در کودکان پیش از دبستان ناتواناییهای عصبی- روان شناختی است. اختلال در انجام حرکات ادراکی – حرکتی از نشانه های این ناتوانی در کودکان است. هدف از پژوهش حاضر تعیین تاثیر فعالیت های بدنی منتخب بر مهارتهای ادراکی- حرکتی کودکان با ناتوانی های یادگیری عصبی- روان شناختی تحولی پیش از دبستان بود.

روش بررسی: این مطالعه از نوع تجربی با پیش آزمون و پس آزمون با گروه کنترل می باشد. جامعه ی آماری در این پژوهش کلیه کودکان پیش دبستانی 5 تا 6 ساله مهد کودک ها و مراکز پیش دبستانی شهرستان بابل در سال1392 بود. برای انتخاب نمونه 120نفر از والدین کودکان پرسشنامه عصبی - روان شناختی کانرز را تکمیل کردند و 30 کودک به تصادف (ازطریق نمونه گیری در دسترس) از میان کودکانی که نمره ی بیشتری دراین پرسشنامه دریافت کردند و از شرایط حرکتی مناسب برخودار نبودند بعنوان ملاک ورود به تحقیق انتخاب شدند و به تصادف در دو گروه 15 نفری کنترل و آزمایش قرار گرفتند. برنامۀ حرکتی منتخب در این تحقیق، برنامۀ حرکتی اسپارک بود که شامل فعالیت های تقویتی، بازی و ورزش برای کودکان است که به مدت 15 جلسه(هر جلسه 45 دقیقه و به مدت 35 روز) روی گروه آزمایشی اجرا شد. برای ارزیابی مهارتهای ادراکی- حرکتی کودکان از آزمون حرکتی لینکلن ـ اوزرتسکی استفاده شد. داده ها با روش کوواریانس چندمتغیره مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفته اند.

یافته‌ها: نتایج به دست آمده نشان داد که برنامه حرکتی منتخب بر بهبود مهارتهای ادراکی-حرکتی کودکان دارای ناتواناییهای یادگیری عصب- روان شناختی موثر بود (P<0/05). تنها در مولفه سرعت حرکت تفاوت معناداری بدست نیامد.

نتیجه‌گیری: با توجه به نتایج به دست آمده از این پژوهش می توان نتیجه گرفت که انجام فعالیت های بدنی و ورزشی به عنوان بخش ضروری و اصلی برنامه روزانه این کودکان می تواند نتایج پرثمرتری برای آنها به همراه داشته باشد.

متن کامل [PDF 362 kb]   (3050 دریافت)    
نوع مطالعه: كاربردی | موضوع مقاله: روانشناسی کودکان استثنایی
دریافت: 1392/11/7 | پذیرش: 1393/6/6 | انتشار: 1393/7/1

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به فصلنامه آرشیو توانبخشی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Archives of Rehabilitation

Designed & Developed by : Yektaweb